Fernando Gentilin – Dua Marketplace
English
  • English
  • shqip
English
  • English
  • shqip

Diplomati Fernando Gentilini (1962), ka një eksperiencë njëzetvjeçare në çështjet europiane dhe shumëpalëshe. Aktualisht është drejtor për Europën, Ballkanin dhe Turqinë në Shërbimin Europian për Veprimin me Jashtë në Bruksel. Libri "Infiniti Balcani" (titulli në shqip: Ballkani pa anë e pa fund) është botuar në Itali më 2007 dhe ka fituar çmimet Cesare Pavese e Capalbio. Libri i tij i fundit, "Libero a Kabul" (Editori Internazionali Riuniti, 2011) është botuar në ShBA me titullin "Afghan Lessons: Culture, Diplomacy, and Counterinsurgency" (Brookings, 2013).

BACK TO TOP