ALI MALIQI NE HISTORINE E DIBRES DHE SHQIPERISE – Dua Marketplace
English
  • English
  • shqip
English
  • English
  • shqip
ALI MALIQI NE HISTORINE E DIBRES DHE SHQIPERISE
  • SKU: 9789928219879
  • Availability: in stock Many in stock Out of stock You can purchase this product but it's out of stock

ALI MALIQI NE HISTORINE E DIBRES DHE SHQIPERISE

€8.80
DESCRIPTION
Më 12 maj 1945, dolën në gjyq rreth 30 vetë, nga të cilët 13 u dënuan me vdekje: Ali Maliqi, Aziz Kaloshi, Hajredin Zogolli, Maliq Karasani, Murat Basha, Curr Ajazi etj. Cen Elezi, i fyer për prerjen në besë, i kërkoi takim Enver Hoxhës dhe i tha: “Më kërkove të ndërhyja për Ali Maliqin për ta dorëzuar, duke më premtuar se vetëm do ta internonit. Unë, i mbështetur në fjalën tuaj, ndërhyra dhe e dorëzova mbi ato kushte që ju vetë më premtuat. Aliu, i mbështetur në fjalën tuaj dhe timen, u dorëzua, ndërsa tani e dënojnë me vdekje. Kjo më turpëron e nuk më lë nderi të shkoj në Dibër për prerjen në besë të mikut. Kërkoj që edhe ju ta mbani fjalën e premtimin që më dhatë, së paku duke i falur jetën”. Në fillim Enver Hoxha nuk ia pranoi kërkesën..zbuloni çndodhi më vonë në një nga tradhëtitë më të mëdha të bëra nga figura e Enverit.

Please login before sending a question, this way you will get notified through email when the seller has replied.

RELATED PRODUCTS

BACK TO TOP