"Shote Galica" – Dua Marketplace
shqip
  • English
  • shqip
shqip
  • English
  • shqip
  • SKU: Saranda-9
  • Disponueshmëria: në magazinë Shumë në magazinë Mungon në magazinë Këtë produkt mund ta blini por nuk ka në stok

"Shote Galica"

€32.00 €40.00
PËRSHKRIMI
"Shote Galica" nga Saranda është një pikturë që nderon figurën e një prej grave më të rëndësishme shqiptare në histori.

Siç e dimë, Shote Galica u martua me Azem Galica në 1915. Në 1919 Shote mori pjesë, në Kryengritjen e Dukagjinit dhe në Junik në 1912–23. Në vitin 1925 pas vdekjes së burrit të saj, Azem Galica, ajo mori detyrën e një koke bande të tij dhe luftoi së bashku me Bajram Currin në Has të Prizrenit dhe Lumë. Ajo mbahet mend për kapjen e një komandanti ushtarak serb dhe një numri ushtarësh në Çikatova, në korrik 1927, ajo u tërhoq në Shqipëri dhe kaloi muajt e saj të fundit në Fushë-Kruja, ku vdiq.

Shote Galica ishte një legjendë virtuale në kohën e saj. Ajo mbahet mend për thënien Jeta pa dije është si një luftë pa armë.

Please login before sending a question, this way you will get notified through email when the seller has replied.

PRODUKTET TE NGJASHME

Kthehu në fillim