TRI KENGE ZIE PER KOSOVEN – Dua Marketplace
shqip
  • English
  • shqip
shqip
  • English
  • shqip
TRI KENGE ZIE PER KOSOVEN
  • SKU: 9789928164094
  • Disponueshmëria: në magazinë Shumë në magazinë Mungon në magazinë Këtë produkt mund ta blini por nuk ka në stok

TRI KENGE ZIE PER KOSOVEN

€4.20
PËRSHKRIMI
Është e vështirë të gjendet në këtë botë një tragjedi e vjetër që vazhdon të projektohet ende në të ardhmen, në mënyrë ciklike,. Ky vend me emrin e pafajshëm Fusha e Mëllenjave është Kosova. Ka gjashtë shekuj qëkurse më 28 qershor të vitit 1389, një aleancë ballkanike e krishterë e përbërë nga serbë, boshnjakë, shqiptarë e vllahë u thye prej ushtrisë otomane të Sulltan Muradit. Beteja e pergjakshme vazhdoi për orë të tëra. Të mundurit vazhdojnë të mbajnë zinë e saj ende sot. Më 28 qershor 1989, udhëheqësi serb Millosheviç lëshoi një thirrje të re për masakër në Kosovë. Këtë herë kundër shqiptarëve. Atë ditë nisi edhe shpërbërja e Jugosllavisë. Për asnjë lüftë tjetër nuk janë sajuar kaq mite e mashtrime sa për atë të Kosovës. Ky tregim tripjesësh, me paanësine e tij, është një përpjekje për të dëshmuar fisnikërine e humbur të këtij qytetërimi dhe një thirrje për ringjalljen e tij.

Please login before sending a question, this way you will get notified through email when the seller has replied.

PRODUKTET TE NGJASHME

Kthehu në fillim