"Xhubleta" – Dua Marketplace
shqip
  • English
  • shqip
shqip
  • English
  • shqip
  • SKU:
  • Disponueshmëria: në magazinë Shumë në magazinë Mungon në magazinë Këtë produkt mund ta blini por nuk ka në stok

"Xhubleta"

€40.00
PËRSHKRIMI
Në këtë pikturë, Saranda paraqet xhubletën, një lloj unik veshjeje për formën, strukturën dhe sistemin e veçantë të dekorimit.

Xhubleta është një veshje e valëzuar, në formën e ziles, që vishet nga gratë shqiptare. Zakonisht varet në shpatulla duke përdorur dy rripa. Pjesë e veshjeve tradicionale shqiptare, ajo ka 13 deri në 17 shirita dhe 5 pjesë të ndjerë. Gjiri dhe pjesa e xhubletës së mbuluar nga përparësja janë bërë nga leshi i zi me grep. Forma e ziles është e theksuar në pjesën e pasme.

Porosit tuajën tani!

Please login before sending a question, this way you will get notified through email when the seller has replied.

PRODUKTET TE NGJASHME

Kthehu në fillim